Hasznos lesz az angol nyelvtanfolyam, amire jártam Budapesten

Tavaly nyáron elég nehezen találtam magamnak munkát. Hiába adtam be sok helyre az önéletrajzom valamiért nem jeleztek vissza sehonnan.

Remélem idén már más lesz a helyzet

Idén sokkal hamarabb elkezdem a munka keresést. A tavalyi accessories-84528_640tapasztalat sokat segít. Sokan nem is akarnak fiatalt és tapasztalatlan munkatársat. Remélem, hogy azért 20 évesen már könnyebb lesz minden.

Azért hogy ne ütközzek hibába már tavaly nyáron Elhatároztam, hogy beiratkozom egy angol nyelvtanfolyamra Budapesten, hogy nyelvet tanuljak. Hiszen ez volt a legnagyobb gond az előző munkahelyemen is, hogy nem ment annyira a nyelv. Persze valamennyit beszélek németül és angolul, de ez kevésnek bizonyult. Pont ez miatt döntöttem az mellett, hogy ősszel nyelvet tanuljak.

A lehetőségek

Minél több nyelven beszélek annál több lehetőség fog adódni. Miért érdemes nyelvtanfolyamra járni? Gondoljuk csak végig. Budapesten számos külföldi megfordul. Nem csak a turistákról beszélhetünk, hanem az itt tanuló külföldi tanulókról, akik a mi egyetemünket választják maguknak.

Vegyük csak egy egyszerű példát. A minap kint voltam a budapesti vásárcsarnokban, hát az ott vásárló emberek több mint fele külföldi származású volt. Tehát ide is ha keresnek alkalmazottat, célszerű ha beszéli a világnyelvek valamelyikét azért, hogy megértse, hogy mit szeretnének. Bár sok esetben, még ez sem jelenti azt, hogy meg fogja érteni.

Hamarosan nyár

A nyár közeledtével egyre jobban gondolkodom azon, hogy hol is keressek magamnak munkát. Maradjak esetleg itthon Budapesten, vagy esetleg a Balaton környékén? Ott még lehet, hogy jól is megfizetnek.

Igaz, ha az mellett döntök, hogy a Balatonnál keresek, akkor még azzal is számolni kell, hogy valami szállást is kell majd keresni. A nagy többségében ez nem jár a munka mellé csak ritka esetben. A vendéglátó helyek némelyike hajlandó biztosítani csak szállást az alkalmazottai részére.

Azt még nem tudom, hogy milyen munkát keressek? Te neked állandó munkád van? Vagy szoktál vállalni nyáron alkalmi munkát?

Remélem idén időben találok munkát, és tudok egy kis pénzt össze gyűjteni magamnak.