Ezzel is okosabb leszel!

Beszéljünk ma olyasmiről, amiről az iskolában soha nem szoktak. Mert bőven van ilyen téma. És ez embernek vagy magának kell megtudnia mindezt, vagy örökre e tudás nélkül marad. Persze, a mai témára mondhatnánk, hogy például egy manikűrősnek nincs szüksége és ezt el is ismerem, de mégis bárkinek hasznos lehet, aki céget vezet, vagy aki esetleg túl sok kacatot tart az otthonában. És mégis úgy érzem, hogy túl kevesen tudnak a létezéséről. Mindenki azt hiszi, hogyha polcot akar vásárolni, akkor bútorüzletbe kell mennie. Természetesen ez igaz is abból a szempontból, ha a nappalidba vásárold a polcot, hogy néhány könyvet és dísztárgyakat tartsál rajta. Na de mi van akkor, ha a garázsba, pincébe, padlásra vagy épp a műhelyedbe vásárolod a polcokat? Na úgy-e, hogy nem akarsz oda lakkozott, faragott, díszes polcot? Mert minek? Mert drága? Mert csak tönkre menne! És mert csak nem praktikus.

Az igazán praktikus polcrendszer nem a bútorüzletben vár rád. Ezzel a lendülettel pedig szeretnék mesélni nektek a RackingLog polcrendszerekkel foglalkozó cégről, akik most már több mint 25 éve foglalkoznak mindennel, ami nem a nappali: irattároláshoz, árutároláshoz, raktározáshoz szükséges polcrendszerek. A cég egyébként Európa szerte több raktártechnikai projektnek a sikeres résztvevője, tehát ennek a nemzetközi tapasztaltnak köszönhetően itthon is a legkorszerűbb technikákat és megoldásokat kínálják az érdeklődőknek. A cég szolgáltatási körei a következőek: felmérik az igényeiket, megtervezik az elképzelésünk alapján a polcrendszert, tesznek egy ajánlatot. Itt jövünk mi, akik vagy elfogadjuk vagy elutasítjuk. Ha a döntésünk pozitív, a szolgáltatások a következőképpen folytatódnak: A cég elszállítja hozzánk a polcainkat, aztán a megfelelő helyre telepítik. Ezt következően pedig a garancián keresztül még jó néhány évig a képben marad a cég (két és öt év között van a gyártói garancia a polcokra, valamint maga a cég a 10 év után gyártási garanciát vállal, ha bővítésre vagy esetleg bizonyos elemek kicserélésére van szükség).

Rengeteg típusú termékkel rendelkeznek. Erről is szeretnék mesélni nektek, mert ez egy olyan dolog, amiről általában az embereknek elképzelésük sincs, hogy mennyire komplex és változatos téma.

A könnyű polcrendszerek közül a csavarmentes Salgó polc a legegyszerűbb és legnépszerűbb választás felénk. Ez, ahogy a neve is utal rá, csavarmentes, tehát a polcok szabadon állíthatóak, ahova csak szeretnéd rakni őket. A polcos állvány már más kategória, itt megjelenik a csavar az állványokban, viszont ez is horgonyzott acélból készül, mint előző társa (ami könnyen emelhető és áthelyezhető), ami azért fontos, mert mindkét típusú polc úgy van kialakítva, hogy az ember nyugodtan át tudja rendezni, ha épp arra van szüksége. Aztán a könnyű polcok közül ott van még a rozsdamentes acélból készült fémpolc, ami azért fontos, mint külön kategória, mert mindenféle környezeti hatásnak ellenáll, így megfelel azoknak a higiéniai szempontoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy vegyi-, élelmiszeripari- és gyógyszeripari követelményeknek megfeleljen. Úgy-e nem is gondoltátok volna, hogy nem mindegy, hogy milyen polcon tárolják a gyógyszereket és az élelmiszereket.

A könnyű polcrendszerek után következnek a raklapos állványrendszerek, melyek nagy teherbírással rendelkeznek. Legtöbb esetben fából vagy műanyagból készülnek ezek a raklapok, és arra alkalmasak, hogy olyan termékeket helyezzünk el, melyek ládában, különböző tartályokban vagy valamilyen fémketrecekben vannak elhelyezve. Nem szeretném túlzottan részletezni, de azért a neveiket megemlítem: van soros raklapos polcrendszer, bejárható polcrendszer és végül görgős raklaptartó állványok.

És akkor van még néhány nagyobb kategória, amilyen típusú polcrendszereket rendelni tudsz a cégtől. Ilyen például a karos állványrendszer, mely leginkább áruk és tekercses anyagok tárolására alkalmas, főleg hosszanti elhelyezésben. Ezen polc esetében is nagyon könnyen változtathatóak a polcok szintjei, valamint fontos tudni, hogy nagyon nagy teherbírásra alkalmas ez a rendszer.

A személyes kedvencem pedig a gördíthető polcrendszer, melyet anno egy kisméretű egyetemi könyvtárban láttam. Emlékszem, csodálkoztam is rendesen, hogy hogyan lehet, hogy egy könyvtárban ennyire kevés polc van. Épp csak a legfontosabb és legnépszerűbb könyvek voltak elől. És amikor elkezdtem nézelődni a katalógusukban rájöttem, hogy sokkal több könyvük van, mint amit az ember elsőre gondolna. Persze a raktár bejárata ott volt, látható volt bárki számára, de még akkor sem értettem, hogy hogyan férhet el abban a raktárban annyi könyv (a könyvtár az épület legfelső emeletén található, tehát elég könnyű megállapítani a raktár körülbelüli méreteit). És amikor végre kikértem egy könyvet a raktárból, akkor jöttem rá a titokra, mégpedig arra, hogy a könyvtár gördíthető polcrendszerrel van ellátva. Ami nem mást jelent, mint azt, hogy elektromos meghajtással, vagy kézivel ellátott vasszerkezet, amely futóművekre van elhelyezve. Ezzel a polcrendszerrel a lehetőségünkre álló tér majdnem 90 százalékát ki lehet használni. Csak annyi hely kell, amennyi két polc között egy ember számára szükséges. És ha az emberünk pont két másik polc közé szeretne beállni, mint ahol van, akkor a síneket átcsúsztatja a polcokat a megfelelő pozícióba. Hát nem tökéletes megoldás? Nagyon okos ember lehetett, aki azt a könyvtárat megálmodta.

A cég egyébként galériák megépítésével is foglalkozik. Most nem azokra a magas mennyezetű polgári lakásokban lévő galériákra gondolok, mert ezek megint olyan dolgok, amiket az otthonunkban szeretünk ha szépek, és nem különböző fémekből vannak. Itt azokra a galériákra gondolok, amelyek hatalmas, nagy belmagasságú raktárakban vannak, és amelyek segítik a hely maximális kihasználását. De ugyanígy, ahogy galériákat építenek, készítenek még többszintes polcrendszert is. Szóval megint csak nem kell búsulni, ha épp egy kis négyzetméterű, de nagy magasságú raktárban szeretnél tartani valamilyen árut.

Ha bármi bővebben érdekel a felsoroltak közül, akkor nyugodtan keresd meg az oldalukat és ha ott sem találsz választ a kérdésükre, akkor keresd fel őket. De előtte mindenképp nézd meg a letöltés menüpontot, ahol találsz pontos bemutatót a gördíthető polcrendszerekről; segédletet a Salgó polc összeszerelési módjáról; vállalti minőségtanúsítványt és hitelesítését a Metalsistem termékeiről. Lényeg a lényeg, nagyon részletesen utána lehet járni annak, hogy mivel foglalkoznak, milyen termékeket használnak fel.

Úgy-e nem is gondoltátok, hogy ilyesmi is létezik. Ne habozzatok felkeresni őket, akkor sem, ha csak néhány kisebb polcrendszerre van szükséged, hogy a padlásodon rendszerezni tudd a sok kacatot, ami az évek alatt összegyűlt. Hidd el, hogyha egyszer rendet raksz ott, akkor mindig könnyebb lesz előszedni azt, amire épp szükséged van, és ezzel rengeteg időt megspórolsz magadnak. Ezt a példát pedig azért mondom, mert én pontosan így jártam, és imádom a polcaimat. Egyszerű Salgó polcrendszer, horgonyzott acélból. Ha véletlenül valami nagyon magasat akarok elrakni a polcra, akkor egyszerűen és könnyen helyezem át egyedül a polcot egy alacsonyabb szinte, hogy megnőjön a távolság két polc között. Pont olyan könnyű kezelni, mint a hűtőkben lévő üvegpolcokat, szóval nem kell félni tőle.